2019-08-23 13:05:43• hírek • Bede Emőke

Több mint ötvenen futamodtak meg a matek pótérettségi elől

Pénteken újabb állomásához érkezett a 2019-es pótérettségi: a jelentkezők a szakjuknak megfelelő kötelező tárgyból adtak számot tudásukról.

A Szatmár Megye Tanfelügyelőség közleménye szerint 320-an jelezték, hogy szeretnének még egy próbát tenni matematikából, történelem írásbelire pedig 64-en jelentkeztek. Sajnos a megmérettetés napján azonban sokan nem jelentek meg: a mateket 55-en passzolták, a törit pedig 10-en. Incidenseket szerencsére ezen a napon sem jelentettek a vizsgaközpontokból.


Augusztus 26-án az opcionális tárggyal folytatódik az írásbelik sora, majd augusztus 27–28. között a román nyelvi szóbeli, 29-én pedig az anyanyelvi szóbelik következnek. Augusztus 30-án és szeptember 2-án a vizsgázók számítógépes ismereteit tesztelik, 2. és 3. között pedig az idegen nyelvi szóbelik zárják az idei pótérettségit. Az írásbelik elsődleges eredményeire szeptember 3-ig kell várni, és ugyanezen a napon, 12 és 16 óra között lehet majd benyújtani az óvásokat is. 3. és 6. között elbírálják a panaszokat, majd szeptember 7-én úgy a vizsgaközpontokban, mint az oktatásügyi minisztérium honlapján kifüggesztik a végleges jegyeket is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: